« Din bal
En blogg om allt inför din bal

Vett och etikett tips för balen

Det är en kväll som kännetecknas av skratt, glädje och tidlösa minnen, särskilt med din dejt, och etiketten förenar allt. Följande tips garanterar att du och din dejt får en minnesvärd och bra kväll.

Var punktlig

Kom inte för sent till ditt baldatum eller någon speciell händelse. Det är dåligt uppförande att låta någon vänta och om detta är din första utgång kommer det att lämna ett dåligt intryck på din dejt och deras föräldrar. Försök att komma minst 10 minuter för tidigt!

Anpassa kläderna

Välj formell men ändå åldersanpassad klädsel. Även om det är en kväll med nöje och spänning, är det fortfarande ett skolevenemang med lärare närvarande som kan och kommer att skicka hem dig för klänningar som är för töntiga eller för avslöjande. Det kan aldrig gå fel med ett välsittande plagg.

Corsage/Boutonniére

Även om många saker har kommit och gått, har denna anrika tradition bestått tidens tand. När du köper någon av dem, se till att den passar din dejts outfit. Placera den på flickans vänstra handled eller höger om hon är vänsterhänt. Flickor kan fästa boutonnieres på slaget på sina dejter. Ta det längre och samordna dina outfits för att få corsages/boutonnière att sticka ut ännu mer. Corsages måste köpas i förväg, hämtas på eftermiddagen och kylas tills du träffar din dejt.

Transport

Ballogistiken är lika avgörande som evenemanget och bör vara klar innan kvällen. Som ett tecken på mognad väljer de flesta balbesökare alternativa transporter förutom sina föräldrar. Detta kan vara gruppåkning, en fancy limousine eller en dedikerad förare. Glöm inte att den som är den utsedda föraren måste avstå från att konsumera alkoholhaltiga drycker.

Respekt för föräldrarna

Den största respekten måste visas för din dejts föräldrar när du interagerar med dem. Det är vanligt att föräldrar vill prata med dejten för att gå igenom spelreglerna, ta bilder och önska paret lycka till på kvällen. 

Matetikett

Även om ingen föds med att veta att deras salladsgaffel är skild från deras dessertgaffel, tillkännages balen månader i förväg och ger dig gott om tid att fräscha upp dina matetikettkunskaper. Alla aspekter av balen är formella, inklusive middagen, och balbesökare måste använda rätt bordsskick när de äter. Killar, låt din dejt välja sin favoritplats och dra ut hennes stol. Tjejer, var vänliga och trevliga och uppskatta att din dejt är en gentleman. För båda: Servetter måste ligga kvar i ditt knä, armbågar måste alltid vara borta från bordet, och när du är osäker, använd ditt bestick från utsidan och in.

Ge komplimanger till din dejt

Missa aldrig en chans att berätta för din dejt hur fantastiska de ser ut. Detta hjälper till att öka självförtroendet och lugnar dem, vilket definitivt kommer att göra kvällen smidig. Le och interagera med din dejt trevligt och ha en kväll att minnas.

Nu när du kan grunderna, ha kul och njut av varje minut av natten.

21 Mar 2023